Ontvang de nieuwste vacatures direct in je inboxMeer info

RSS Feed for This PostHuidige artikel

Wat verdient Jan Modaal?

Met de term Jantje Modaal duiden we op een persoon met een modaal inkomen. Dus met andere woorden het inkomen waarin de meeste Nederlanders vallen. Voor het jaar 2008 was dit een jaarlijks bruto-inkomen van ? 31500. In 2009 komt het modale inkomen neer op ?32500. De voorspelling voor 2010 is gelijk aan het modale inkomen van 2009 (cijfers CPB).

Interessant is natuurlijk te weten welke banen jou een modaal inkomen opleveren. Je mag jezelf de naam Jantje Modaal geven als je werkt in een van de onderstaande beroepen.

1. Supervisor Klantenservice.
Dit betreft een leidinggevende functie, waarbij je je medewerkers coacht en zorg draagt voor individuele en collectieve successen. Het minimum inkomen voor deze functie is ?32500. Vereisten zijn minimaal een HBO opleiding, klantgerichtheid, ervaring en een analytisch vermogen.

2. Coördinator Binnendienst.
Je hebt een leidinggevende functie en draagt zorg voor het motiveren van je team. Je verricht werkzaamheden als telefonische acquisitie, uitwerken van offertes, doelstellingen opstellen en bewaken en het aanleggen van artikelstamgegevens. Je dient minimaal HBO niveau te hebben. In fulltime verband kun je ? 32000-? 40.0000 per jaar verdienen.

3. Als Medewerker Financiële Administratie wordt je goed gewaardeerd met een salaris tussen ?32000-?35000 per jaar. Voor deze functie dien je wel minimaal een HBO werk en denkniveau te hebben. Jouw taken zijn o.a. de boekhouding, de volledige financiële administratie en alle andere voorkomende werkzaamheden.

4. Het hebben van commerciële kwaliteiten levert al snel een modaal inkomen op. Als Inkoper kun je als snel ?32000-?38000 verdienen bij een volledig dienstverband. Tot je werkzaamheden behoren o.a. het uitbrengen van offertes, relatiebeheer en signaleren van verbeterpunten.

5. Beveiligingsmonteur.
In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende telecom- en beveiligingswerkzaamheden. Met ? 32500 zit je wel aan je plafond binnen deze functie. Het minimum salaris begint vanaf ?26000 per jaar.

6. Met 2 jaarwerkervaring kun je als Softwareontwikkelaar maximaal ? 33000 per jaar verdienen. Je dient goed in teamverband te kunnen werken en je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van de te ontwikkelen softwareprogramma’s.

7. Senior Assistent Accountant.
Bij deze topfunctie start je salaris met ? 33000 per jaar. En kun je nog flink doorgroeien. Je neemt een deel van de acquisitie bij je bestaande relaties op je en je controleert de jaarrekeningen. Daarnaast ben je een vakman of -vrouw en heb je een no-nonsense mentaliteit en een pro-actieve instelling.

8. Commerciële Medewerker Binnendienst.
Beheers jij commerciële en administratieve vaardigheden dan kun je je met deze functie Jantje Modaal noemen. Het salaris loopt van ?29000-?35000.

9. Een ervaren secretaresse kan rond ? 32500 per jaar verdienen. Maar dan zit ze wel echt aan haar plafond.

10. Een .Net consultant/developer start met een slordige ? 32500 per jaar en een ervaren consultant maximaal ? 12000 meer. Daarnaast ben je vaak verzekerd van een auto van de zaak, flexibele werktijden en een aardig opleidingsbudget.

Uit bovenstaande kunnen we concluderen dat Jantje Modaal zich vooral bevindt in de ICT, onder de specialisten, in de commerciële hoek, in de financiële sector en in leidinggevende posities. Wie zich binnen een van deze werkvlakken kan ontwikkelen kan zich al vrij snel Jantje Modaal noemen.

Peggy Porsius-Saman is personal- en loopbaancoach op het gebied van werk en privé. Haar coaching resulteert in meer voldoening in werk en leven. Wil je meer weten? www.thuiscarrierecoach.com.

Trackback URL

Sorry, reacties op dit artikel is gesloten.